hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamelles-tejszínkrémes sütemény

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál víz
  • 9 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál darált dió
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A cukormázhoz:
  • 30 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • A mázhoz:
  • fehércsokoládé
  • étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztalapokhoz 9 tojásfehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel (a cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz), majd belekeverjük a tojássárgákat, 9 evőkanál lisztet és 9 evőkanál darált diót.

A masszát 3 részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. (Vagy 3 darab 3 tojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.)

A cukormázhoz 30 dkg cukrot karamellizálunk, és rákenjük 2 megsült és kihűlt lapra. (Ez a két lap lesz az alsó és a középső.)

A krémhez 7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzzük.
25 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral, és összevegyítjük a kihűlt pudinggal.

A krémet rákenjük a 2 karamelles lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadik lappal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk, és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.

A tetejére megolvasztjuk a kétféle csokoládét, ezzel vonjuk be és díszítjük.

Megjegyzés

A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát. Nagyon finom sütemény.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss