Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás kenyérpuding fehércsokoládé-öntettel

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A pudinghoz:
  • 30 dkg fehér kenyér (héj nélkül)
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek sűrű baracklekvár
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • A fehércsoki-öntethez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a tejet, a tojást, a lekvárt, a gyömbért, a fahéjat, valamint egy csipet sót, és az egészet kézi habverővel elkeverjük.
  2. A cukor és a vaj összemelegítésével sötét karamellt készítünk, felöntjük a tejszínnel, és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ekkor lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük, közben folyamatosan kevergetjük.
  3. Ebbe a masszába forgatjuk bele a kenyérkockákat óvatosan. Fél órát állni hagyjuk. Vajjal kikent muffinformákba adagoljuk, és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.
  4. A csokiszószhoz a tejszínt felforrósítjuk, és a feldarabolt csokira öntjük. Addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.

Ezek is érdekelhetnek