Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás banántorta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 érett banán
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 csapott kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 kiskanál só
  • 2 dl növényi habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a 30 dkg kristálycukrot egy lábosban karamellizáljuk, kb. 4 dl tejjel felöntjük, majd hozzáadjuk a maradék tejben kikevert pudingport és a sót. Ha besűrűsödött, még forrón hozzáadjuk a margarint, egyneművé keverjük. Ha kihűlt, összekeverjük a habbá vert tejszínnel.

A tésztához a banánt szétnyomkodjuk, a 2 tojással, csipet sóval és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a szódabikarbónát, legvégül a lisztet. Tortaformában, előmelegített sütőben 150°C-on sütjük.

Félbevágjuk a kihűlt tésztát, a krém felével megtöltjük, másik felével a tetejét, oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

A nyers tésztát 2 részletben is megsüthetjük. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss