Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyfadísz trend: ezek az idei év sláger színei és díszei

default user icon
MME
Színes karácsonyi díszeket válasszunk idén vagy inkább natúrban gondolkodjunk? Vajon milyen az idei trend karácsonyi dekorációban? Eláruljuk a részleteket. Íme, 2022-2023 karácsonyfa-díszítési trendjei a Frankfurti Vásár tematikus karácsonyi riportja alapján.

A fenntarthatóság és a hosszú élettartam, valamint az erőforrások tudatos felhasználása és a hagyományokhoz való visszatérés 2022-ben a korábbiaknál is nagyobb visszhangot kap a karácsonyi dekoráció tekintetében is. A minimalista megjelenés és a természetközeli színek továbbra is dominálnak, ezzel összhangban pedig a hosszú ideig használható, időtlen dekorok a legkeresettebbek.

Különleges karácsonyi hangulat

A fenyőfát természetes anyagokból (papír, popcorn) készült girlanddal és figurákkal (szalma, fa, kukoricacsuhé, szárított gyümölcsszeletek) díszítve meglepően meleg és barátságos légkört teremthetünk. Ha csak kerámiát és fát használunk a 2022-es karácsonyi dekorációs trendhez, akkor is különleges hangulatot tudunk varázsolni az otthonunkba.

A legújabb 2022/2023-as karácsonyfa díszítési trendekről és karácsonyi színekről, fenyőfadíszítési ötletekről a Messe Frankfurt oldalán is olvashatunk. A Christmasworld Trends kiállítás, amelyet minden évben megrendeznek, az alábbi jellemző témákat, színeket emelte ki a kiállítók kínálatából.

Hódít a természetes dekoráció 

A natúr stílusvilágban a karácsonyi dekoráció anyaga kap nagyobb hangsúlyt. Nyers formában mutatkozik meg a parafa, a kéreg, a juta, a fű, a fa, a fém, a márvány és a kő. Az anyagok természetes állapotát hangsúlyozzák a durván faragott, törött, szövött vagy “kezdetleges” módon kidolgozott megoldások.

Fontos szerepet kap idén a tapintás. A rusztikus felületeken kívül a finoman csiszolt, kezet simogató felületek is hangsúlyozzák a természet szépségét. A régi kézművesség újjáéled. A karácsonyi fenyődekorációban például a durva, homokos megjelenésű agyag fejezi ki leginkább a kerámia természetességét.

Az erdő rengeteg mintát és motívumot kínál, beleértve a makkot, kérget, leveleket, dióféléket, tobozokat és gyümölcsöket. A zöld karácsonyi dekoráció és fenyőfadíszek, ha természetes anyagból készülnek, még hosszú évekig megállják a helyüket és ámulattal töltik el a vendégeket, mivel egyszerűségükben is nagyszerűek.

A natúr színpaletta három hidegebb árnyalata a zuzmó, a hegyi tó és a nyers malachit. Ezt követik a semleges átmenetek a fehér homoktól a kőszürkéig és a sötétkőzetig. Három meleg tónus, mint a moha, fásrózsa tónus és egy enyhe rozé árnyalat teszi teljessé a természetes színharmóniát.

Kékeslila very peri Christmas

A 2022-es év egyik népszerű irányzata a tengerészkék, pávakék és a 2022-ben év színének kikiáltott Very Peri, amely a hivatalos megfogalmazás szerint „a kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával” – azaz kékeslila. Ezen az elegáns, halvány ibolyalilán gyönyörűen mutat kiegészítő színként az arany vagy a fényes fehérkristály csillogás, legyen az felirat, masni vagy dekorációs spray.

Fémes, csíkos, játékos karácsonyfadíszek

Lenyűgöző karakterrel, markáns geometriával és konkrét formákkal rendelkező dizájnok határozzák meg ezt az irányvonalat. A kézművesség és az ipari technológia egyesül, ahogy a geometriai formák, mint a kör alakú korongok, kúpok és négyzetek kiegészítik a tipikus karácsonyi díszeket. A felületeken márványszemcsék és faszerkezetek, rácsok, vonalak és domborműves megmunkálások láthatók. A csíkok, az intenzív színezés, az olajfoltszerű szivárványos árnyalatok dominálnak a hűvös tartományban, míg a narancssárga-vörös, az ibolya és az okker árnyalatok a meleg színárnyalatokat képviselik. A fémes tónusok az ón, a vas és a bronzszürke.

Narnia világa - váratlan és furcsa formák

A váratlan társítások eddig is megjelentek a karácsonyi dekorációk trendjében, gondoljunk csak a tollak, állati szőrmék megjelenésére az adventi koszorúkon és a karácsonyi dekorokon. Ebben az irányzatban a szituációs minták, a tükröződések és a fény-árnyék játéka figyelemre méltó vizuális hatásokat hoz létre. A felületek gyakran fémezettek, gyöngyházfényűek, vagy a tárgyakon irizáló, szivárványos tükörfelületek, gravírozások, színhatások láthatók. A színskálában az olyan extravagáns színek, mint az azúrkék, barack, bíbor vagy borvörös váltakozik az égkék, a citrom, a szürke és az ezüst gyengéd árnyalataival.

Ezek is érdekelhetnek

Friss