Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 csodaszép karácsonyfa

default user icon
MME
Pár nap és itt a karácsony. A legszentebb ünnep karácsonyfa nélkül nem is lehetne teljes. Csodaszép díszítési ötleteket mutatunk az aranytól, a fehéren át a legtrendibb fákig.

A karácsony elmaradhatatlan kelléke a karácsonyfa. S bizony még a karácsonyfadíszekben is minden évben újabb és újabb formákat, színeket, trendeket álmodnak meg a tervezők. A boltok kínálata pedig minden korábbinál szélesebb és ragyogóbb. A díszítési ötleteknek talán csak a fantázia szabhat határt.

Az idei karácsony alapból is kicsit más lehet, mint a korábbiak. De talán épp ezért ideje az évek óta megszokott díszeket félretenni, és egészen új ötletekből inspirálódva díszíteni a karácsonyfát. 8 csodaszép variációt mutatunk hozzá. Íme!

1. A klasszikus karácsonyfa

A klasszikus vagy hagyományos a legszebb karácsonyfák egyike, mely sosem megy ki a divatból. A színes üveggömbökkel, girlandokkal, valódi gyertyákkal díszített fenyő méltó az ünnephez.

2. Vintage karácsonyfa

A romantikus vintage stílust kedvelők imádni fogják a romantikus hangulatú karácsonyfadíszeket. Minél régiesebb - de persze nem kopott és törött -, annál különlegesebb hangulatot, energiát áraszt. A mediterrán jellegű, vagy főként pasztellszínekre festett otthonokban mutat jól.


3. Rusztikus stílusban

A rusztikus stílusban feldíszített karácsonyfa a vintage-hez hasonlóan hihetetlenül romantikus hangulatot áraszt. Masnikkal, horgolt karácsonyfadíszekkel, szalagokkal kiegészítve az igazi.


4. Az örökzöld arany

Az aranyszínű díszek minden évben trendinek számítanak, és persze sosem mennek ki a divatból. Talán csak a formák változnak. Az aranyszínű üveggömbök, csengettyűk, a csillagok, girlandok, masnik és gyertyák rendkívül elegáns és csillogó látványt nyújtanak a karácsonyfára aggatva.

5. Gyönyörű az egészen világos díszítés

Az egészen halvány színek lágyságot, puhaságot, meghittséget visznek az otthonodba. A halványkék, már-már fehér díszítés valódi téli hangulatot kölcsönöz a lakásnak. Ezzel a díszítéssel fel sem tűnik, hogy a fehér hó helyett szürke, ködös az idő...

 

6. A fehér karácsonyfa minden évben gyönyörű

Ha nem szereted a műfenyőt, de fehér karácsonyfát álmodtál magadnak, fehér dekorációs műhó spray-vel is csodaszép fát készíthetsz. A gyönyörű látvány önmagáért beszél. Piros díszekkel a legmutatósabb.

7. A legtrendibb karácsonyfa

A 2020-as trend szerint a karácsonyfa lehet igazán színes, de az azonos színű díszeket keverés helyett soronként aggasd fel a fára. Két, három, sőt akár négyféle színben ragyoghatnak a díszek. Nagyon különleges lesz a látvány.

8. Saját készítésű díszekkel egyedi fád lehet

Tökéletesen érhető, ha nem szeretnél sok pénzért drága karácsonyfadíszeket vásárolni. Kellő kézügyességel megcsinálhatod magadnak is. Varrhatsz apró és bájos figurákat, de készíthetsz például szódabikarbónás karácsonyfadíszeket is.

S ha elkészült a karácsonyfa, jöhet az aprósütemény

Ezek is érdekelhetnek