Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros kenyérlángos

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 db főtt, összetört burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • A feltéthez:
  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint kapor
  • fokhagyma
  • hagyma
  • szalonna
  • kolbász
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.

3. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, előmelegített sütőben elősütjük kb. 5 percig, majd megkenjük a kaporral és fokhagymával kikevert tejföllel, rárakjuk a feltétet, és készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss