A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tàlba szitàljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónàval, fahéjjal.
Egy màsik tàlban a tojàst habosra keverjük a cukorral a vanìliàs cukorral és a csipet sóval.
Belekanalazzuk az olajat és tovàbb keverjük.
Végül a lisztes részt a tojàsos masszàba szórjuk és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Az előkészìtett tepsibe öntjük.
A szilvàkat megmossuk, kimagvaljuk és negyed cikkekre vàgjuk.
A héjas felüket egy kevés lisztbe ( így nem süllyednek nagyon a tésztàba sütéskor) és a massza tetejére rakjuk.
180 fokon alul- felül sütéssel kb.30 perc alatt megsütjük. Tűpróbàval ellenőrizzük.
Kihűlve szeleteljük, porcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre