Elkészítés: A tejszínt és a bort kiveszem a hűtőből, nem lehetnek hidegek, mikor a húsra öntöm őket.
A húsokat besózom, borsozom. Egy jénai tálat kivajazok, beleteszem a combokat, majd megszórom a kakukkfű felével, s fedő nélkül beteszem a sütőbe 220 fokra, hogy megpiruljon. Ha már szépen pirosodik, kiveszem, rádarabolom a fokhagymát, ráöntöm (az esetleg kissé meglangyosított) tejszínt, hogy mindenütt fedje, s rászórom a maradék kakukkfüvet. Fedőt teszek rá, és mehet is vissza 200-220 fokra sülni úgy 30-40 percet. Amikor kezd puhulni a hús (elválik a comb alján a hús a csonttól), akkor ismét kiveszem, ráöntöm a (nem hideg) bort, és azzal is sütöm még 15-20 percig 190 fokon.
Ekkorra általában a fedő alatt is szépen megpirulnak a combok, de ha mégsem, állítsuk ismét magasabbra a hőmérsékletet, és adjunk még nekik egy kis időt fedő nélkül is.
Nagyon finom és kevés odafigyelést igénylő étel. Rizzsel, kölespürével vagy akár tésztával is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre