Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga puha, túrós tésztával

45 perc
egyszerű
olcsó
14 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  2. Ezután kézzel beledolgozzuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, majd összegyúrjuk.
  3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal vagy olajjal egyenletesen lekenjük.
  4. A kakaós-porcukrot keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, feltekerjük és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-11 percig sütjük légkeveréses sütőben.

Megjegyzés

Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor egy kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha. Inkább maradjanak fehérebbek a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad, és nem szárad ki belőle a töltelék. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss