Elkészítés: Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal és kiszórunk liszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokat egyesével hozzáadva szintén habosra keverjük velük a masszát. Majd hozzáadjuk a joghurtot is. A lisztet a sütőporral együtt beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a kakaót és egy csipet sót. Majd a száraz összetevőket apránként hozzákeverjük a tojásos masszához, egyenletesen összedolgozzuk, majd belekarikázzuk a banánt is és beleforgatjuk.
Az egészet beletöltjük a kivajazott formába, elsimítjuk a tetejét, és betesszük az előmelegített sütőbe. 190 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután megsült, rácsra tesszük. Amikor kihűlt, rácsorgatott, olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre