Elkészítés: A szarvasfiléket olajban pácoljuk. A füstölt szalonnát gyufaszál vastagságúra felcsíkozzuk. Spékelőtű segítségével megtűzdeljük a filéket. (Ha a hústűt először üresen áthúzzuk a hússzeleten, majd a szalonnával együtt, úgy nem szakad bele a szalonna. Fűszerezzük, és forró zsiradékon megsütjük.
A tisztított gombát – sampinyont, vargányát – szeletekre vágjuk. A felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Megpároljuk.
A kacsamájat felszeleteljük, s a hús mellett megsütjük.
Serpenyőben kevés mézet karamellizálunk. A fenyő formára vágott úritök szeleteket beletesszük. Kevés vizet öntünk rá, s ropogós puhára pároljuk. Mire a víz elpárolog a tök megpuhul. Ekkor megszórjuk durvára vágott dióval, s ezzel is átpirítjuk.
A gesztenyefánkhoz az élesztőt a cukorral elkeverjük. Amikor elfolyósodik, tejet adunk hozzá. A hideg tört burgonyát a liszttel, gesztenyepürével, fűszerekkel, tojással, élesztős tejjel jól összedolgozzuk. Fél óra kelesztés után evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Aranysárgára sütjük.
A gesztenyefánkot felrakjuk a tálra. Mellé kerül a sütőtök.
Zsemléből toast talapzatot pirítunk. A tálra helyezzük. Rátesszük a pirított gombát, majd a szarvasfilét, erre a kacsamájat.
Sült vargányával, szarvasgombával díszítjük.