Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, elkeverjük cukorral, a morzsolt élesztővel, félretesszük néhány percre.
A lisztet munkalapra szitáljuk, szétmorzsoljuk benne a margarint és a juhtúrót, utána a tojás sárgáit, a fűszereket, és az élesztős tejfölt a sóval beledolgozzuk (lágy tésztát kapunk, szükség szerint lisztezzük).
Az összegyúrt tésztát letakarva 30 percig langyos helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk, meghintjük a reszelt sajt 2/3 részével, és feltekerjük mint a bejglit. Konyharuhával letakarva újra pihentetjük kb. 20 percig.
Kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét átlósan berácsozzuk, megkenjük tojással, rászórjuk a maradék sajtot, a köményt, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe kis távolságra sorakoztatjuk, és addig pihentetjük, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd kb. 20 perc alatt a pogácsákat megsütjük.
Kihűlés után tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre