Elkészítés: A lisztet és az élesztőt egy csipet sóval összekeverjük. A tojásokat a cukor felével felverjük, majd apránként belekeverjük először a joghurtot, majd a lisztet úgy, hogy krémszerű tésztát kapjunk.
A tésztát kivajazott és lisztezett tortaformába tesszük, és közepes lángon kb. 1 óra hosszáig sütjük. A tészta akkor jó, ha beleszúrt fogpiszkáló száraz marad.
Ezzel egyidőben a maradék cukrot lassú tűzön feloldjuk a citrom levében és két kanál vízben, és szirupot készítünk, amit ráöntünk a tortára. Ezután még néhány percre visszateszünk a sütőbe, majd hagyjuk kihűlni. A tortaformából kivéve felszolgáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre