Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított almatorta

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére kb. 5 dkg vajat forgácsolunk. Fedő alatt a tűzhelyen addig pároljuk, amíg a cukor karamellizálódik.
  2. A tojások sárgáját 15 dkg cukorral, majd 15 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük.
  3. A habot rásímitjuk a párolt alma tetejére, és 190 fokon aranyszínűre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára fordítjuk. Vaníliás tejszínnel vagy vaníliás fagylalttal tálaljuk.

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>>

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>> 

FORDÍTOTT OREÓS MUFFIN FEHÉR CSOKIVAL TÖLTVE: VILLÁMGYORS ÉS ELRONTHATATLAN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss