Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így maradnak sokáig frissek a vágott fűszernövények

default user icon
MME
Nincs olyan étel, amihez ne használnánk valamilyen fűszert. Legyen szó egy egyszerű főzelékről vagy egy szaftos pörköltről, biztos, hogy ízesítjük valamilyen fűszernövénnyel, akár szárítottal, akár frissel. Utóbbi esetében viszont résen kell lennünk, hiszen hamar megfonnyadnak. Létezik azonban egy szuper praktika, amivel akár egy héttel is meghosszabbíthatjuk élettartamukat, ezzel pedig aromájukat is sokáig élvezhetjük.

A konyha legalapvetőbb kellékei közé soroljuk a különböző zöldfűszereket. Arra azonban fel kell készülni, hogy ha friss bazsalikommal vagy korianderrel dolgozunk, akár 72 óra leforgása alatt is képes megfonnyadni, még annak ellenére is, ha hűtőben tároljuk. Természetesen léteznek szívósabb darabok, mint a zsálya és a rozmaring, de ezekkel se tervezzünk egy hétnél hosszabb időre. Néhány napot adhatunk még nekik azzal, ha vízbe állítjuk őket úgy, mint a virágokat, ám frissességüket így sem tudjuk tovább elnyújtani – írja a Daily Meal.

Létezik azonban egy szuper praktika, aminek köszönhetően akár három hétig is megőrizhetjük a zöldfűszerek frissességét.

Nincs más dolgunk, mint egy vízzel benedvesített papírtörlőbe tekerni egy csokornyi fűszer szárát, majd egy légmentesen zárható zacskóba vagy edénybe helyezve a hűtőszekrénybe tenni. Felhasználástól függően arra nem árt odafigyelni, hogy a papírtörlőt nedvesen kell tartani, vagyis néhány naponta újra be kell vizezni.

Ha ennél is hosszabb időre szeretnénk eltenni a friss fűszernövényt, és a szárítás nem jöhet szóba, akkor érdemes lefagyasztanunk őket. A szárakról eltávolított leveleket adagoljuk egy jégkockatartóba kevés vízzel és növényi olajjal meglocsolva, majd mehet a mélyhűtőbe.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek