Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos burgonyagombóc joghurtos öntettel

5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A burgonyagombóchoz:
  • 60 dkg héjában főtt burgonya
  • 3 tojássárgája
  • 40 dkg liszt
  • 3 evőkanál zsír
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 evőkanál margarin
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • bazsalikom
  • oregánó
  • chilipor (vagy erős pirospaprika)
  • Az öntethez:
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • lestyán
  • majoranna

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a margarinon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a fűszereket, majd 5 perc után a sűrített paradicsomot és a fokhagymát, még 10 percig sűrűre főzzük.

A burgonyagombóchoz krumplinyomóval áttörjük a burgonyát, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Kis gombócokat készítünk belőle, majd 1 centi vastagra kinyújtjuk, nagyjából fél tenyér nagyságú legyen. Ebbe töltjük bele a húst. Úgy zárjuk le a gombócokat, hogy főzés közben ne jöjjön ki a töltelék. Sós, ételízesítős vízben főzzük 8-10 percig.

Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, és a gombócokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Elsőre sziszifuszi munkának tűnik, de nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Nagyon finom úgy is, hogy a gombócokat bepanírozzuk és kisütjük.
- Hylsuy

Ezek is érdekelhetnek

Friss