Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük. Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. A tésztát kétfelé vesszük, felébe a darált diót keverjük.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a diós tésztát alulra simítjuk, rá a sárga tészta erül, és megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral simára kikeverjük, felfőzzük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a diót, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és a főzött krémmel együtt habosra keverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk, majd a krémre kenjük a felvert kemény tejszínt. Tejszín helyett csokimázzal is bevonható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre