Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hungária szelet IV.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 4 tojásfehérje kemény habja
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, jól kikeverjük. Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojások kemény habját. A tésztát kétfelé vesszük, felébe a darált diót keverjük.

Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a diós tésztát alulra simítjuk, rá a sárga tészta erül, és megsütjük.

A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral simára kikeverjük, felfőzzük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a diót, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, és a főzött krémmel együtt habosra keverjük.

A kihűlt tésztára simítjuk, majd a krémre kenjük a felvert kemény tejszínt. Tejszín helyett csokimázzal is bevonható.

Ezek is érdekelhetnek