Elkészítés: A tésztát a szokásos módon kifőzzük, közben elkészítjük a szószt. Egy magas falú serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, a pörcöket kivesszük.A zsiradékon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, ráhintjük a lisztet, összeforgatjuk, de nem pirítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint, de a sóval vigyázzunk, mert a sajt is meg a szalonna is sós. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, habverő segítségével csomómentesre keverjük. Miután felfőtt, hozzáadjuk a kockázott sajtot, kevergetjük, míg felolvad, ezután hozzáadjuk a pörcöket, legvégül a tejfölt. Összeforraljuk, megkóstoljuk, szükség esetén fűszerezzük, és már kész is.
Tálalás: vagy összekavarjuk a tésztát a szósszal, vagy külön tálaljuk, ahogy a családnak szimpatikusabb. Rendkívül egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, aromás étel. Ez az adag négy éhes embernek is elég.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre