Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi hangyapara: így szabadulhatsz meg tőlük egyszerűen

default user icon
MME
Bár a hangyák nem károsak az emberre és hasznosak is tudnak lenni, mégsem nézzük szívesen, ahogy a padlón vagy éppen a konyhapulton vonulnak. Mutatunk néhány környezetbarát, vegyszermentes megoldást, amivel megállíthatod őket.

Házi praktikákkal, erős vegyszerek nélkül is hatásosan lehet védekezni a hangyák ellen. Nézz körül a konyhában, a megoldás ott lapul a kamrában!

1. Citrom

Kellemes illatú hangyariasztó – legalábbis az ember számára. A hangyák ugyanis nem szeretik a citrom savas illatát, és inkább menekülnek előle. Keverj össze egy citrom kifacsart levét negyed csésze vízzel és 10 csepp citrusos illóolajjal, és töröld át azt a felületet, ahol a hangyákat látod. Ismételd meg rendszeresen a citrusos lemosást, hogy eredményes legyen a védekezés.

2. Fahéj

A legtöbb ember imádja a fahéj illatát, a hangyák azonban cseppet sem találják kellemesnek. Tegyél egy csésze vízbe 1 evőkanál fahéjat vagy 10 csepp fahéjolajat, itass át vattapamacsokat a keverékkel és tedd a vattadarabokat oda, ahol a hangyák felbukkannak.

Jó megoldás, ha fahéjat szórsz a hangyák vonulási útjára, ahogy az alábbi TikTok-vidóban is látható:

3. Szódabikarbóna

1 evőkanál porcukor és 1 evőkanál szódabikarbóna keveréke egy helyre csalogatja a hangyákat és amikor az édes íz miatt elfogyasztják a port, a szódabikarbóna elvégzi a dolgát.

4. Ecet

Az ecetsavat nem kedvelik a hangyát. Negyed csésze vízhez adj ugyanennyi ecetet, 10 csepp illóolajat és ezzel permetezd le az állatokat és a vonulási útjukat. Ezt is többször meg kell ismételni, hogy hatásos legyen a védekezés.

(Forrás: agrarszektro.hu)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

 

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss