Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal

MME MME
3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjastól hideg vízben, csipetnyi sóval felteszem főni. Közben megtisztítom a spenótleveleket (megmosom, és kivágom a szárukat), és 2 percre forró sós vízbe mártom őket, aztán mehetnek a tésztaszűrőbe, onnan pedig a teflonserpenyőbe. Hozzádobom a zúzott fokhagymát, kevés olívaolajat teszek rá, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval. A spenót kész. Az időközben megfőtt krumplit meghámozom, krumplinyomóval összetöröm, sózom, borsozom. Egy másik serpenyőben üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát, majd rásímítom a fűszeres krumplipürét. Amikor az alja megpirult, darabokban megforgatom, és mindkét oldalát pirosra sütöm.

Megjegyzés

Ha nem kapok friss spenótlevelet, akkor paradicsomsalátával szoktam enni. A 90 napos diéta keményítőnapjára ajánlom. - MME

Ezek is érdekelhetnek