Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos szamócás torta

60 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg szamóca
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 4 dl tej
  • 500 ml cukrászhab/habtejszín
  • szőlő szemek
  • bonbon
  • ½ fehércsokoládé
  • pár csepp piros ételfesték
  • cukordara

Elkészítés

  1. A 8 tojás fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. Robotgép alacsony fokozatán összedolgozzuk, majd a masszát csatos tortaformába öntjük (28 cm) és előmelegített sütőbe helyezzük. Kb 20 perc alatt takarék lángos világos barnára sütjük. Állagát tűpróbával ellenőrizhetjük.
  2. A kisült tortát kihűtjük majd elkészítjük a krémet.
  3. A pudingport egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatos kevergetés mellett a tejet. Felforraljuk és sűrűre főzzük. Ezután kihűtjük. A cukrászhabot/habtejszínt robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és óvatosan összedolgozzuk őket. Így egy habos, könnyed krémet kapunk

Ezek is érdekelhetnek