Habos ribizlis süti

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 30 dkg finomliszt (+ a szóráshoz)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin (+ a kenéshez)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • A tetejére:
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg piros ribizli

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, majd alaposan összedolgozzuk.
  2. Margarinnal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt félig megsütjük.
  3. A leszemezett, megmosott és leszárított ribizlit a tésztára halmozzuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a ribizli tetejére simítjuk, és addig sütjük, amíg a tojáshab aranyszínű lesz.

Megjegyzés

Ajánlom, mert nagyon hamar elkészül, és bármilyen gyümölccsel elkészíthető. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss