Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, belekeverjük a páclébe és lefedve fél napig hűtőszekrényben érleljük. Sütés előtt a hozzávalókat tepsibe tesszük: alulra mazsolát szórunk, arra helyezzük a bacon, majd a csirkemell csíkokat, lehetőleg úgy, hogy a csirke közé is jusson bacon. Egy-két bacon csíkot a húsok tetejére fektetünk. Az aszalt szilvákat bedugdossuk a húscsíkok közé, végül az egészet leöntjük a páclével. Előmelegített sütőben sütjük, időnként saját levével locsolgatjuk, lefedni nem szükséges. Köretnek rizst adunk hozzá, tálaláskor narancsszelettel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre