Elkészítés: A lisztet, a margarint, a sót, a 4-5 tojás sárgáját, a sütőporral és a porcukorral összegyúrjuk (ha kívánja a tészta, kis tejfölt teszünk hozzá), hogy jól nyújtható linzertésztát kapjunk.
Sütőpapírral kibélelt vagy lisztezett sütőlapra tesszük. A tésztát megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával. Ennek a tetejére kerül a gyümölcs. 1 kg lereszelt alma kinyomkodva (de
semmi cukor), vagy 1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye lecsurgatva. A gyümölcs tetejét őrölt fahéjjal megszórjuk, sütőbe tesszük, 200-220 C fokon megsütjük.
Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd tojásonként 3 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és tovább verjük (kis citromlevet is tehetünk bele).
Ha a tészta már rózsaszín, akkor kivesszük, és a habot egyenletesen rákenjük. Visszatesszük a sütőbe, kisebb lángon megszárítjuk, kicsit
megpirítjuk.
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel vágjuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre