Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A gasztronómia szeretetét nem lehet elég korán elsajátítani

default user icon
MME
Az étkezés a civilizációk kezdete óta több puszta túlélésnél: a különböző fogások és ízek élvezete az emberi kultúra részévé vált, és mind befogadóként, mind készítőként különleges élményt nyújt. Ahhoz, hogy a gasztronómia művészetét élvezni tudjuk, szerencsére nem kell feltétlenül fine dining éttermekbe látogatnunk: egy csipetnyi kreativitással otthon is páratlan módon kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat.

A változatos hozzávalókból és fűszerekből mennyei lakomát varázsolni pedig nem csak a felnőttek kiváltsága! Ha a kicsik számára mindennapos látvány, hogy a szüleik a konyhában tesznek-vesznek, a végeredmény pedig meghitt és ínycsiklandó családi vacsorában csúcsosodik ki, természetes, hogy alig várják, hogy ők is kivehessék a részüket a titokzatos folyamatból!

Gyerekkonyha és homokozó az ifjú séfek biztonságáért

Nem is érdemes visszafogni a fiatal séfek ambícióit, de arról gondoskodnunk kell, hogy biztonságos keretek között bontogathassák a szárnyaikat. Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a játékkonyha és azok a homokozójátékok, amelyek segítségével a gyermekek már korán megismerkedhetnek a gasztronómia világával.

A játékkonyhakellékek között manapság már mindent megtalálunk, amit a saját konyhánkban is: a kávédarálótól a növényi tejig minden rendelkezésre áll, hogy a legkisebbek is felfedezzék a konyhai műveleteket és az élelmiszer-készítést.

Nemcsak szabadjára engedhetik a fantáziájukat, és egészen új fogásokat találhatnak fel, de kockázat nélkül gyakorolhatják az olyan alapvető konyhai tevékenységeket is, mint például a hozzávalók mérése, adagolása, a vágás, a sütés és a főzés. A játékkonyha segítségével a gyerekek már kicsi korukban felfedezhetik a kreativitásukat, és megismerhetik az ízek világát.

A homokozó ugyancsak nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyerekeket bevezessük a gasztronómia világába. A homokozóhomok szuper alapanyag a legkülönbözőbb ételek megformálásához: a nagyi szilvásgombócától a kedvenc pizzánkig bármit elkészíthetünk, akár egy teljes éttermi menüt is felsorakoztathatunk.

Szórakozás mellett fejleszt is a játékos főzés

A játékkonyha és homokozó amellett, hogy rendkívül szórakoztató játékok és megismertetik a gyerkőcöket életünk egyik legfontosabb tevékenységével, az evéssel, számos fejlesztő tulajdonsággal is rendelkeznek.

A kreativitásuk mellett a finommotorikai készségük is fejlődik, ráadásul a közös játék során észrevétlenül bevezethetjük őket az egészséges és fenntartható táplálkozás rejtelmeibe is.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Friss