Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett gomolyasajt rozmaringos madársalátával

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olívabogyót apróra vágva kis tálkába rakjuk, és meglocsoljuk 1 teáskanál olívaolajjal. A tetejét egy szalvétával lefedjük, és 3-4 percre betesszük a mikróba (lehet serpenyőben is sütni, de úgy eléggé spriccel a bogyó magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni.

A rozmaringot apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal és 1 csipet sóval összekeverjük. A salátát a tányérra halmozzuk, a kettévágott koktéparadicsomokat a tetején elrendezgetjük, majd az egészet meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, és megszórjuk a sült olívával.

Ha mindezzel elkészültünk, jöhet a sajt! Mindig hagyjuk utoljára, mert csak melegen finom igazán! Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró serpenyőben vagy grillsütőben pirosra sütjük. Végül a saláta mellé helyezzük, igény szerint pirítóssal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss