hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillezett bolognai burgonyacsónakok

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vegyünk 9 db közepes méretű burgonyát. A héját mindnek jól megmosva tegyük fel főni.

A pulykamellet ledaráljuk. 2 közepes fej hagymát felaprítunk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal, késhegynyi szerecsendióval és pici kakukkfűvel ízesítjük, 3 gerezd fokhagymát is rádobunk felaprítva, majd rálocsoljuk a sűrített paradicsomot és öntünk hozzá kb. 1 dl tejet. Addig főzzük, míg a hús megpuhul.

Amikor a krumplik már puhácskák, de nem teljesen (nehogy szétessenek), akkor leszedegetjük a héjukat és félbevágjuk őket.

Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd a burgonyák közepét kikapargatva felsorakoztatjuk őket a tepsin. Érdemes a krumplicsónakok alját kicsit leegyenesíteni, hogy megálljanak! Megsózzuk kissé a belsejüket, vagy ízesíthetjük borssal, majd belekanalazzuk a mártást. A tetejükre 1-1 szelet trappista sajtot rakunk, és betoljuk a sütőbe, míg a sajt szépen megpirul a tetején. Én 200 fokon sütöttem, míg megolvadt, aztán 3-as grill fokozaton rápirítottam kissé.

Megjegyzés

Tejföllel tálaljuk.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss