Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grill zöldségek pestóval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A pestóhoz a fenyőmagokat serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit lecsipkedjük. A fokhagymát megpucoljuk. A magot, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olívaolajat pürésítjük. A végén a parmezánt belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit nem túl vastag szeletekre vágjuk. A laskagombát is megmossuk, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róla a vizet.

A zöldségeket meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a grillrácson többször megfordítva valamennyit megsütjük, sóval és borssal ízesítjük.

A pestóval és friss bagettel tálaljuk, degrillhúsok, halakköretének is remek.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss