Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 mennyei és hűsítő görögdinnyés fogás a nyár mézédes csemegéjéből

default user icon
MME
A nyár slágergyümölcse a dinnye, melyet a legjobb önmagában fogyasztani. A görögdinnyéből azonban sokféle fogás készíthető, melyekkel lehűthetjük magunkat a nagy melegben.

Vannak ízek, melyek hozzátartoznak a nyárhoz. Ilyen a főtt kukorica, a lángos, a lédús őszibarack és az édes-kásás, hűs görögdinnye is. A görögdinnyét sokféleképpen ehetjük, van aki szépen kiszedegeti a magokat, mielőtt egy jóízűt harapna a piros gyümölcsből, más pedig az egykori szülői intelmekkel mit sem törődve a gyümölcshússal együtt lenyeli a magokat is.

Érdemes görögdinnyét fogyasztani, ugyanis számtalan jótékony hatása van. Az egyik legfőbb tulajdonsága, hogy segít pótolni a hőségben elvesztett folyadékot. A dinnyének több mint 90%-os a víztartalma, így ha nyáron gyakran eszünk belőle, akkor megakadályozhatjuk a kiszáradást, az azzal járó fejfájást, és emellett még a bőrünkkel is jót teszünk.

a görögdinnyében sok a vitamin

A görögdinnye tele van vitaminokkal, többek között C- és A-vitamint, valamint B1-, B3- és B6 vitamint is tartalmaz, ráadásul magas a kalcium-, magnézium- és rosttartalma is. A görögdinnyében mindemellett nagy mennyiségben található likopin is, ami a kutatások szerint fontos szerepet tölt be a daganatos betegségek megelőzésében.

Ha unjuk a dinnyét magában enni, akkor érdemes belőle levest, koktélt, salátát vagy köretet készíteni. Ehhez hoztunk most segítséget a görögdinnyés receptválogatással.

GÖRÖGDINNYÉS LIMONÁDÉ >>> 

GÖRÖGDINNYÉS-MÁLNÁS GYÜMÖLCSLEVES >>> 

FETÁS GÖRÖGDINNYE-SALÁTA >>> 

HŰSÍTŐ GÖRÖGDINNYÉS KOKTÉL >>> 

GÖRÖGDINNYÉS JÉGKRÉM >>> 

BAZSALIKOMOS DINNYEGAZPACHO KECSKESAJTTAL >>> 

PULYKAKOCKÁK DINNYEKOKTÉLLAL >>> 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss