Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-csirkés penne

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós, olívaolajos vízben.

2. Teflonos wokban olívaolajon kezdjük pirítani a hagymát, majd fedő alatt párolni. Amikor kezd puhulni, mehet bele a csirkemell. Ezt is kicsit pirítjuk, és jöhet a gomba, majd só, bors, majoranna. Lassú tűzön, fedő alatt kezdjük főzni.

3. A tejfölt, a joghurtot és a mustárt - a mustárt ízlés szerinti mennyiségben - összekeverjük kevés lisztel. Én szeretem, ha intenzív az íze...

4. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, ráöntjük a fenti keveréket. Kevergetve kicsit összefőzzük, esetleg a tészta vizével hígíthatjuk, de a gomba is enged elég levet... A végén hozzáadjuk a pennét, összeforgatjuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

Ez egy gyors, kiadós tésztaétel. Ha már unjuk a paradicsomos, tejszínes tésztákat, érdekes alternatíva lehet. Ha nem, akkor is érdemes megkóstolni... - csefi

Ezek is érdekelhetnek

Friss