Elkészítés: A kuszkusz elkészítése gyors és egyszerű: mindössze annyi vizet forralok fel, ami ellepi, szórok bele sót, egy kevés olajat vagy vajat teszek bele, és ráöntöm a kuszkuszra. Nem kell főzni, csak lefedem, és kb. 3-5 perc alatt kész.
A raguhoz a gombát megmosom, felszeletelem. Vajban megpirítom a félkarikára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a gombát. Jöhet a felszeletelt zöld- és pirospaprika. Megsózom, borsikafűvel meghintem, pici színes őrölt borsot is adok hozzá (ízlés szerinti mennyiségben). Kevergetve addig főzöm, amíg a leve el nem párolog. Ekkor adok hozzá apróra zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, beledarabolom a paradicsomot is, és felengedem a fehérborral.
Készre párolom, a kuszkusszal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre