Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaragu kuszkusszal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kuszkusz elkészítése gyors és egyszerű: mindössze annyi vizet forralok fel, ami ellepi, szórok bele sót, egy kevés olajat vagy vajat teszek bele, és ráöntöm a kuszkuszra. Nem kell főzni, csak lefedem, és kb. 3-5 perc alatt kész.

A raguhoz a gombát megmosom, felszeletelem. Vajban megpirítom a félkarikára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a gombát. Jöhet a felszeletelt zöld- és pirospaprika. Megsózom, borsikafűvel meghintem, pici színes őrölt borsot is adok hozzá (ízlés szerinti mennyiségben). Kevergetve addig főzöm, amíg a leve el nem párolog. Ekkor adok hozzá apróra zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, beledarabolom a paradicsomot is, és felengedem a fehérborral.

Készre párolom, a kuszkusszal tálalom.

Megjegyzés

Vallom, hogy nem árt néha húsmentes napot tartanunk a sok nehéz étel fogyasztása mellett. Persze néhány apró fortéllyal a vegetáriánus finomságokat is elkészíthetjük úgy, hogy abból a család minden tagja örömmel fogyasszon akár több adagot is. Ha pedig olyan ízletes újdonságokat teszünk az asztalra, mint a kuszkusz, a vendégek garantáltan tele hassal hagyják majd el a konyhát. - Ritaasszony

Ezek is érdekelhetnek