hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea receptje alapján Sajttorta

130 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg vajas keksz
  • 3 dkg barna cukor
  • A töltelékhez
  • 75 dkg krémsajt
  • 12 dkg tejszín 30%-os vagy ugyan ennyi tejföl
  • 22 dkg kristálycukor
  • 1 rúd vanilia
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • A tetejére
  • 20 dkg eper lekvár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 ml víz
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés

  1. Kivajazzuk a torta formát 20 cm ámérőjű Felolvasztjuk a vajat belekeverjük az apróra tört kekszet és a cukrot jól össze dolgozom és a torta aljára nyomkodom egy kanál segítségével majd 180 fokos előmelegített sütőbe rakom és kb 10 pdrc alatt megsütöm. A krémsajtot a tejszínt vagy tejfölt a cukrot a vaniliát és a citromhéjat robotgéppel simára keverem majd a tojásokat egyenként hozzá adom és a kekszes alapra simítjuk. Magas falu tepsibe 1 pohár vizet öntök ebbe teszem az alufóliával betekert tortaformát. A sütő legalsó részén sütöm 180 fokon kb 1-1.5 órát amíg meg nem szilárdul a torta. A kész tortát teljesen kihűtöm és bevonom a gyümölcsszósszal. A mázhoz a lekvárt a citromlevet a vizet a zselatinport egy lábasba össze keverem felmelegítem nem kell fornia . Néhányszor megkeverem majd a tűzről lehúzom és hagyom kihűlni.Ezután szépen eloszlatom a torta tetején és vissza teszem legalább 1 órára hűlni Jó sütést

Megjegyzés

Gáspár Bea receptje alapján Isteni sajttorta - Varga_Melina

Ezek is érdekelhetnek