Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sütőtöktorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábosba tesszük a megtisztított, felkockázott sütőtököt és 4 ek vizet. Kis lángon, lefedve puhára pároljuk, majd leszűrjük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a tojásokat, majd az egészet habosra keverjük.
  2. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. A tésztamasszát kiolajozott tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a sütemény.
  3. A formában pihentetjük 5 percig, majd késsel körbevágjuk és a rácsra borítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémsajtot és 4 ek karamellszószt habosra keverünk, bevonjuk vele a torta tetejét, majd meghintjük a felaprított, kandírozott gyömbérrel. Kis lábosban megmelegítjük a megmaradt karamellszószt, majd kis csuporba öntjük, és a sütemény mellé kínáljuk.

A kész tortát fóliába csomagolva 1 hónapig is eltarthatjuk. Szobahőmérsékleten 2 óra alatt kiolvad.

Ezek is érdekelhetnek