Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia túrós pite

MME MME
33 3.9/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (lereszelt héja)
  • mazsola
  • 1 db tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • cukor (ízlés szerint)
  • 2 db tojásfehérje (habbá verve )
  • A vaníliakrémhez:
  • 1 csomag pudingpor
  • 1 tk cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

1.

A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tészta egyharmadát félretesszük.

2.

A nagyobb részét egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe nyújtjuk.

3.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a legvégén beleforgatjuk a tojások kemény habját. Ezt a túrós krémet a tésztára kenjük.

4.

A vaníliás pudingport megfőzzük a tasakon lévő leírás szerint, és még melegen a túrókrémre öntjük.

5.

Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. 

Még több túrós finomság >>> 

A legjobb piték egy helyen >>> 

Francia receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss