Elkészítés: A tortaformát (24-26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük (vagy kivajazzuk és lisztezzük). A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A csokit vízfürdőn (vagy mikróban) felolvasztjuk, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, majd a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót is hozzáadjuk, majd egyenként a tojássárgákat is, ezekkel habosra keverjük. Egy másik tálban a tojásfehérjét a kristálycukorral felverjük, 1/3-át a csokimasszához adjuk, majd felváltva a lisztet beleszitáljuk és a tojásfehérje habját hozzáforgatjuk (ne mixerrel, mert összetöri a habot). A tortaformába simítjuk, 20 percig sütjük, aztán a hőfokot csökkentjük 160 fokra, és készre sütjük a tortát (kb. 45 perc, tűpróba!) Ha kész, kihűtjük és 3 egyforma részre vágjuk (vízszintesen).
A csokikrémhez a tejszínt felforraljuk, majd folytonosan keverve felolvasztjuk benne a csokit. Kihűtjük, legjobb egy egész éjszaka a hűtőszekrényben. Másnap kemény habbá verjük, habzsákba töltjük. A legalsó tortalapot visszatesszük a tortaformába, 3 körvonalat rajzolunk rá – ezek közé kerül a meggytöltelék. A meggytöltelékhez a kompótlét elkeverjük a pudingporral, hozzáadjuk a meggyet, felforraljuk. Miután lehűlt, a csokikrém közé töltjük. Ráhelyezzük a második tortalapot, ezt meglocsoljuk az összekevert meggylikőrrel, a kompótlé és a kristálycukor keverékével.
A meggyes tejszínhabkrémhez a zselatint vízbe áztatjuk a használati utasítás szerint, kinyomkodjuk, majd felmelegítjük a meggylikőrt, ebben felolvasztjuk. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, 1-2 evőkanálnyit hozzáadunk a langyos zselatinhoz, elkeverjük, majd visszaöntjük a többi tejszínhabhoz, és alaposan elkeverjük. Rákenjük a második lapra, betakarjuk a 3. lappal, amit szintén meglocsolunk a meggylikőrös keverékkel. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd az oldalát és a tetejét bevonjuk a habfixálóval felvert tejszínhabbal, csillagcsöves habzsákkal körbedíszítjük, megszórjuk reszelt csokival, és meggyszemekkel díszítjük.