20 szem cseresznye (kimagozva, cseresznyepálinkába áztatva)
Elkészítés
A kekszes alaphoz mindent összekeverünk egy tálban, és kiöntjük egy tepsibe úgy, hogy kb. 1 cm vékonyan elterüljön. 200 fokra előmelegített sütőben10 percig sütjük, majd kivesszük, belemérjük a tortakarikánkat és bevágjuk vele a tésztát, majd további 30 percig 100 fokon szárítjuk. Ha nem jelöljük be, utána már nagyon nehézkes lenne vágni.
A piskótához a sárgájákat az egyik adag cukorral szép habosra verjük. A csokit megolvasztjuk, és összekeverjük a kakaóporral, és hozzákeverjük a sárgájához. A fehérjéketfelverjük, aztán a sóval és a másik adag cukorral fényes, habos, krémes állagúra verjük. Végül ezt a habot óvatosan beleforgatjuk a kakaós-csokisba. Karikákba töltjük, és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.
A cseresznye mousse-hoz a tejet felorrósítjuk. A cukrot a sárgájákkal alaposan kikeverjük, majd az egészből a tejjel egy sodó állagú alapot főzünk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kész sodót átöntjük egy műanyag tálba, a kicsavart zselatint pedig feloldjuk benne, és az egészet lehűtjük. A tejszínt habbá verjük, és a pálinkával együtt összeforgatjuk a zselatinos sodóval. Hűtőbe tesszük.
A ganache-hoz a tejszínt a sóval felforrósítjuk egy edényben. Az étcsokira ráöntjük, homogénné keverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal elkeverjük. Habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük.
Összeállítjuk a tortát. A karikát kibeléljük sütőpapírral vagy tortafóliával úgy, hogy magasabb legyen, mint maga a karika. Alulra tesszük a ropogós réteget. Rányomunk egy réteg csoki ganachet, aminek a tetejére fektetjük a beáztatott cseresznyéket. Erre kerül egy lap piskóta, aztán rátöltjük a mousse felét, ismét egy lap piskóta és végül a mousse másik fele következik. Hűtőbe tesszük dermedésig vagy, ha igyekezni szeretnénk vele, akkor fagyasztóba tesszük 1 órára.
Dekorálás előtt lehúzzuk róla a karikát, a sütőpapír csíkot vagy fóliát. Díszítjük egy kis ganache-al, csokireszelékkel és friss cseresznyével.