Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fekete-erdő tekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 teáskanál kakaó
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 3 evőkanál cseresznyepálinka
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat, verjük keményre a fehérjét a sóval. A sárgáját habosítsuk a cukorral. A lisztet keverjük el a kakaóval. Óvatosan keverjük össze a fehérjét a sárgájával és a lisztes kakaóval. Kenjük a tésztát sütőpapírral bélelt tesibe, süssük meg előmelegített sütőben. Borítsuk egy megnedvesített, cukorral megszórt konyharuhára, húzzuk le róla a papírt, és tekerjük fel.

Keverjük össze a lecsöpögtetett meggyet a vaníliás cukorral. Verjük fel a tejszínt a habfixálóval keményre, majd adjuk hozzá a pálinkát. Hajtsuk szét a feltekert piskótát, kenjük meg a belsejét a tejszín harmadával, majd osszuk el rajta a meggyet. Tekerjük vissza a piskótát, kenjük rá a maradék tejszínt.

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, kenjük el vékonyan egy kikent tálcára, majd ha megdermedt, vegyük le, és szórjuk meg vele a sütit, tegyük 2 órára hűtőbe.

Megjegyzés

Ha jó keményre verjük a habot, akkor nem kell habfixáló. - mupszilbozi01

Ezek is érdekelhetnek