hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehércsokis-szedres tortácskák

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 30 dkg szeder
  • 4 lap zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét csipet sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Belekeverjük a citromhéjat is. A tojássárgáját kikeverjük a liszttel és a keményítővel, majd lazán belekeverjük a fehérjehabot. A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokoládé felét lereszeljük. A gyümölcsöt megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd a felét botmixerrel pürésítjük. A zselatint beáztatjuk. A tejszínt a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a szederpürét és a lereszelt csokoládét. A zselatint kinyomkodjuk, kevés meleg vízben feloldjuk, és 2 evőkanál szederkrémmel elkeverjük, majd a krém egészéhez adjuk.

A tésztából nagy szaggatóval (6-7 cm) köröket vágunk. A krém felét elosztjuk a korongok 1/3 részén, ráfektetünk ismét 1-1 tésztakorongot, majd a maradék krémet elosztjuk rajtuk, és befedjük a maradék piskótával. 3-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.

A maradék csokoládéból forgácsokat készítünk (vagy ezt is lereszeljük). A süteményt a fehér csokoládéval és a maradék szederrel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss