Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtos karfiol-torta

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb karfiol
  • 2 db erőleveskocka
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 szelet szikkadt kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • Valamint:
  • 20 dkg bacon a külső réteg beborításához
  • A körethez:
  • 50 dkg krumpli
  • kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés: Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára. Ezután óvatosan emeljük ki a vízből, majd alaposan csepegtessük le, tegyük félre, hogy kihűljön.

A szikkadt kenyeret áztassuk be tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután helyezzük a bacon közepére a kihűlt, egész karfiolt, majd lapogassuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt baconnel.

A krumplit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra (lehet,hogy a karfiol enged egy kevéske levet, ezt kanállal szedjük ki sütés előtt).

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a bundás karfiolt, majd a sült krumplival kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss