hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánk a sütőből

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl aludttej
  • 2,5 dl tej (vagy egyszerűen 4 dl tej :))
  • 7 dkg cukor
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • kb. 2 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Egy bögre (2-2,5 dl) tejben elkeverünk 1 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a citromhéjat, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. Közepébe mélyedést készítünk, oda megy az élesztős tej, a maradék tej (vagy aludttej) langyosítva és a 2 tojás, kissé felverve. Elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor már hozzávetőlegesen összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jó hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 1 óra alatt megkelesztjük.

A fánktepsi mélyedéseit kiolajozzuk, a tésztából olajos kézzel nagyobb diónyi darabokat csípünk, hurkát formálunk, és a formába tesszük, végüket összecsípjük. Tetejüket is lekenhetjük kevés olajjal.
200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a fánkokat.

Sülés közben elkeverjük a porcukrot a citromlével, majd a még meleg fánkokra csurgatjuk.

Megjegyzés

Ez a tésztaadag nekem 30 fánkhoz volt elegendő.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss