Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trónfosztás! Ez a 10 legnépszerűbb konyha a világon

default user icon
MME
A The Bucket List Company annak járt utána a TikTok, az Instagram és a Reddit közösen végzett gasztrofelmérésére támaszkodva, hogy vajon jelenleg melyek azok a konyhák, amik a legnagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte. Ha azt gondoljátok, hogy az olasz konyha vezeti a listát, akkor bizony tévedtek.

A frissen összeállított listában olyan nemzetek konyhái kaptak helyet, melyekre első blikkre nem is gondoltunk volna. Már csak azért sem, mert sokan a pizzák és az egyéb tésztás fogások császárára, Olaszországra gondolnak, így joggal feltételezzük, hogy ők bizony verhetetlenek ezen a területen. Ám ha már itt tartunk, megemlíthetnénk a francia gasztronómiát is a maga klasszikus és kedvelt fogásaival éppen úgy, mint a mexikóit vagy az indiait is. A felmérés eredménye, ami egyébként a közösségi oldalakra globálisan feltöltött kajafotókból alakult ki, azt mutatja, hogy ezeknek a nemzeteknek egy része valóban bekerült a TOP 10-be, de nem ők az etalonok, a franciák pedig ki is csúsztak belőle.

Na, de akkor melyik konyháért rajong a világ jelenleg? Íme a lista:

  1. koreai
  2. olasz
  3. mexikói
  4. japán
  5. indiai
  6. kínai
  7. thai
  8. vietnami
  9. filippínó
  10. török

Mint látható, akad néhány meglepetés a felsorolásban. Arról, hogy a magyar konyhára hány szavat érkezett, vagy hogy milyen helyet foglal el nemzetünk konyhája, fogalmunk sincs, éppen ezért mi tovább erősítjük ezt a vonalat kedvenc hungarikumnak számító fogásunkkal, a gulyáslevessel. Még az is megtörténhet, hogy jövőre bekerülünk a TOP 10-be.  

GULYÁSLEVES, AHOGY ANYUKÁM KÉSZÍTI >>

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss