hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi lucskos káposzta füstölt csülökkel

75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt megfőzzük csomboros, enyhén sós vízben egy egészben hagyott hagymával. (Óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt csülök már eleve sós.)
  2. Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
  3. Visszatesszük a lébe, hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, és tovább főzzük.
  4. Amikor már majdnem kész, rántást készítünk a lisztből, olajból és pirospaprikából.
  5. A rántást felöntjük körül-belül 1/2 l hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverünk a levesbe.
  6. 3 evőkanál ecetet keverünk a leveshez. Hagyjuk még nagyjából 5 percig főni.

Megjegyzés

Gyerekkorom kedvenc levese. Anyukám sokszor készítette anno. Én egy kicsit módosítottam a receptet. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni. Jó étvágyat hozzá! - Haidel

Ezek is érdekelhetnek

Friss