Epres-rebarbarás pite

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  2. A töltelékhez egy serpenyőbe tesszük a feldarabolt rebarbarát, a cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon felforraljuk.
  3. A tésztát 7 egyenlő részre osztjuk (süthetünk egy nagy pitét is ebből a mennyiségből), majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket. Előveszünk 6 mini piteformát, kikenjük vajjal, majd mindegyikbe 1-1 tésztakorongot nyomkodunk.
  4. Ezután villával megszurkáljuk a tészták alját, majd kanalazunk bele a kihűlt rebarbarából, és rászeleteljük a friss epret. Az egy megmaradt tésztalapunkat kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a piték tetejét.
  5. A pitéket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral, és tálaljuk.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss