Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis üveges eperdzsem (házi ha lehetséges)
  • 500 ml habtejszín (Meggle, Hulala)
  • 1 csomag habfixáló (Dr. Oetker)
  • 1 csomag Dr. Oetker epres tortakrém
  • 4 dl tej
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 50 dkg friss eper

Elkészítés

  1. A 8 tojás fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük (28 cm-es) és előmelegített sütőbe helyezzük és arany barnára sütjük. A kisült tortát kihűtjük, majd ezután három részre vágjuk.

Ezek is érdekelhetnek