Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

400 kiló nyers húst és tojást csempésztek egy román furgonban, Hegyeshalomnál kapták el a sofőrt

default user icon
MTI
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a sztráda győri szakaszán kapcsolták le azt a román férfit, aki furgonjában élelmiszert, cigarettát és alkoholt szállított.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai négyszáz kilogramm nyers húst, tojást, adózatlan alkohol- és dohánytermékeket találtak egy román furgonban a sztráda győri szakaszán. A jármű a megengedett súlynál 3860 kilóval többet nyomott.

A jármű 37 éves sofőrje a pénzügyőröknek azt mondta, hogy a dohány és az alkohol a sajátja, a többi árut (azaz a nyers húst és a tojást) postacsomagként szállítja Írországba. A hűtés nélküli nyers hús és a jelöletlen tojás miatt a NAV munkatársai értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereit, akik azonnal elrendelték a szabálytalanul szállított élelmiszerek megsemmisítését. A NAV munkatársai eközben lefoglalták az adózatlan jövedéki termékeket.

A sofőr a túlsúly miatt 650 ezer forint közigazgatási bírságot kapott, a jövedéki törvény megsértéséért is felelnie kell, valamint az élelmiszerek megsemmisítési költsége is őt terhelte. Együttesen csaknem egymillió forintos bírságot kapott a férfi, akinek furgonját Hegyeshalomnál állították félre – írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss