Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű Rákóczi túrós

75 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport, a sót, a vajat, a tojások sárgáit, illetve a tejfölt jól összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez való tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük. Belemorzsoljuk a túrót, majd összekeverjük a tejföllel, a mazsolával, és belereszeljük a citrom héját.
  3. A tésztát 1-1,5 centi vastagra kinyújtjuk, és egy kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és 10 percig sütjük.
  4. Kivesszük, majd megkenjük a sárgabarack dzsemmel és a túrós töltelékkel. Visszatesszük a sütőbe, és további 20 percig sütjük. Eközben a tetejéhez való tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a cukrot, a keményítőt és a citromlevet is.
  5. Amikor letelt a 20 perc, megint kivesszük, és rákenjük a túrós rétegre a felvert tojásfehérjét. Ismét visszatesszük a sütőbe és 10 percig sütjük. Kivesszük, majd vizes késsel felszeleteljük.

Megjegyzés

A Rákóczi túrós azért ajánlom mert fantasztikus az ízharmóniája a túró,a barack lekvár a tészta és a tojás hab.Ez egy nagyon régi recept a nagyanyámé volt.De most is meg állja a héjét a gasztronómia vílágában. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss