Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű citromtorta air fryerben

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • 15 dkg vaj
  • 14 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek reszelt citromhéj
  • 0,8 dl citromlé
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy 20 cm-es kerek tortaforma (vagy az air freyerhez adott sütőedény) oldalát kivajazunk, az alját kibéleljük sütőpapírral.
  2. Elektromos habverővel felhabosítjuk a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, az egész tojásokat, a citrom héját és a levét. 3-4 percig keverjük, amíg krémes lesz.
  3. Az előkészített formába belekanalazzuk a tésztát.
  4. A tortaformát betesszük a forrólevegős sütő kosarába. Az air fryert 160 fokra állítjuk, és 25 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, és ha szükséges, tovább sütjük.) Ha kész, 5 percre félretesszük, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, porcukorral meghintjük és langyosan tálaljuk.

 

Megjegyzés

A kész tortát citromos krémmel vagy pudinggal is megtöltheted. - MME

Ezek is érdekelhetnek