Egyszerű citromtorta air fryerben

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
    Allergének
    • Glutén
    • Tojás
    • Tej

    Elkészítés

    1. Egy 20 cm-es kerek tortaforma (vagy az air freyerhez adott sütőedény) oldalát kivajazunk, az alját kibéleljük sütőpapírral.
    2. Elektromos habverővel felhabosítjuk a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, az egész tojásokat, a citrom héját és a levét. 3-4 percig keverjük, amíg krémes lesz.
    3. Az előkészített formába belekanalazzuk a tésztát.
    4. A tortaformát betesszük a forrólevegős sütő kosarába. Az air fryert 160 fokra állítjuk, és 25 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, és ha szükséges, tovább sütjük.) Ha kész, 5 percre félretesszük, majd rácsra vagy deszkára borítjuk, porcukorral meghintjük és langyosan tálaljuk.

     

    Megjegyzés

    A kész tortát citromos krémmel vagy pudinggal is megtöltheted. - MME

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss