hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes túrós zsemle

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db zsemle
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • kb. 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál tejföl
  • A tetejére:
  • 4 dkg vaj
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük. Egy pillanatra (nem szabad megszívnia magát tejjel) megforgatjuk a kivájt zsemléket kívül-belül a tejben a tetejükkel együtt, majd megtöltjük őket a túrókrémmel.

A túrókrémhez a túrót összetörjük, beletépkedjük a zsemlék belsejét, 2 tojás sárgájával, cukorral és a többi hozzávalóval összekeverjük, majd a 2 tojás felvert habját lazán beleforgatjuk.

Papírral bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött zsemléket, majd a kalapjukat is a fejükbe csapjuk, elosztjuk rajtuk a vajat, és megkenjük a lekvárral.

200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss