Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-savanyú zöldbab

MME MME
3/5
120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

1 kg zöld hüvelyű babot megtisztítunk, és erősen sós vízben 5 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal jeges vízbe átszedjük, majd leszűrjük. 35 deka cukrot, 6 szem szegfűszeget, darabka fahéjat 2,5 deci vízbe szórunk, 2,5 deci fehérborecetet beleöntünk, és jól felforraljuk. (Természetesen ezeknek annyiszorosát vesszük, ahány kiló babot szeretnénk eltenni.) A babot üvegekbe rakjuk, és a forró édes-savanyú lével leforrázzuk. Kistányérral letakarjuk, majd a következő nap a levét leöntjük, ismét felforraljuk, a babra visszaöntjük, s ezt a műveletet még 2 következő napon megismételjük. Végül az üvegeket lezárjuk, és sötét helyen tároljuk. Az édes-savanyú zöldbab télen pecsenyék különleges kísérője lehet.

Ezek is érdekelhetnek