Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha sütivel indítanád a napot, próbáld ki a répatortakekszet – nemcsak finom, egészséges is!

default user icon
MME
Sütemény reggelire? Igen! Persze nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készül a finomság. Ha elkészíted az alábbi kekszet, valóra válthatod gyerekkori álmodat: édességgel indulhat a napod. A jó hír az, hogy ez nem „bűnözés”, hiszen teljesen egészséges, sőt alakbarát sütiről van szó.

Nem is találhatsz jobb napindítót egy finom, egészséges sütinél. A répatortakeksz pont ilyen! Az alma, a sárgarépa és a diófélék rostban, zsírokban és fehérjékben gazdag alapanyagok, amelyek megfelelő energiát biztosítanak egész délelőttre.

Mérőedényként egy 2,5 dl-es bögrét használj. A receptből egy nagy adag sütemény készül, de fagyasztóban sokáig eláll: egy rohanós reggelen nem kell mást tenned, mint elővenni és mikróban vagy sütőben felmelegíteni. Egy csésze zöld teával tökéletes!

Hozzávalók:

  • 2 csésze finomra reszelt hámozott sárgarépa
  • 1 csésze reszelt, hámozott alma
  • ¾ csésze juharszirup
  • ½ csésze mandulavaj
  • ½ csésze őrölt lenmag
  • ½ csésze víz
  • ½ csésze kókuszolaj
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 2 csésze nagy szemű zab
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze mazsola
  • 1 csésze apróra vágott dió
  • ½ csésze kendermag
  • 2 tk. fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűbors
  • 1 tk. sütőpor
  • ¼ tk. szerecsendió
  • ¼ tk. só

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Összekeverjük a sárgarépát, az almát, a juharszirupot, a mandulavajat, a lenmagot, a vizet, az olvasztott kókuszzsírt és a vaníliát.
  3. Egy másik tálban elkeverjük a zabot, a teljes kiőrlésű lisztet, a kókuszreszeléket, a mazsolát, a diót, a kendermagot, a fahéjat, a szegfűborsot, a sütőport, a szerecsendiót és a sót.
  4. A sárgarépás keveréket a zabos keverékhez öntjük, és egy kanállal jól elkeverjük.
  5. Egy evőkanállal vagy egy fagylaltos kanállal kb. 25 halmot kanalazunk a sütőlapokra egymástól kb. 2,5 cm távolságra. A gombócokat az ujjunkkal 1 centisre lapítjuk.
  6. Kb. 18 perc alatt aranysárgára sütjük a kekszeket.
  7. A kész kekszeket rácsra tesszük, és ha kihűlt, bedobozoljuk. Hűtőben 1 hétig, fagyasztóban 1 hónapig tárolható.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

NEM CSAK ZABKÁSA LEHET BELŐLE! 6 TIPP ZABOS REGGELIKHEZ>>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss